Aikani pähkäiltyäni projektin aihetta ja kokonaisuutta huomasin jo tekeväni sitä  projektia. Eli taas kuten niin usein ennenkin vastaus on lähempänä kuin sitä osaa edes etsiä. Eli koko opiskeluni lähtökohta oli saada eväitä, uskallusta ja kokemusta verkossa oppimisesta ja moodlesta oppimisympäristönä, jotta omille opiskelijoille voi ottaa työkalut käyttöön. Niinpä oma projektini on saada oman talon moodle kuntoon, oppia sitä itse käyttämään ja perehdyttää kaikki opiskelijat sekä opettajat (, jotka vielä hitaasti ovat matkaan lähteneet) sen käyttöön. Moodlen lisäksi projektiin pyrin liittämään jonkun avoimen oppimisympäristön käytön. Iso kakku, mutta uskon siitä selviäväni. Into on kova ja alku on jo ollut vauhdikas.

Mitä olen jo tehnyt?

Tammikuun puolivälistä alkaen olen ottanut moodlesta selvää sieltä sun täältä, kysellen, rohkeasti kokeillen ja ihmetellen. Olen ensitöikseni rakentanut yhdelle pienelle 18 hengen kurssille materiaalia. Viikko sitten pidin tunnin ko. opiskelijoille jossa he liittyivät kurssille sisään ja alkoivat näin käyttää moodlea. Siinä ohessa olen yrittänyt kannustaa ja opastaa muita opettajia moodlen käyttöön.

Ensi viikon projektisuunnitelma on tuottaa toiselle kurssille (28 oppilasta) materiaalia moodleen ja tutustuttaa heidät viikolla 10 aiheeseen. siitä alkaakin sitten käyttö, huoltotoimet ja opastus... huh hengästyttää jo tässä kohtaa ajatus.

Ajatus on että kun opiskelijat ovat vähitelleet sinut suljetun ympäristön kanssa otan kokeiluun todennäköisesti blogit oppimispäiväkirja muotoisena.

Tavoitteena on saada pääsiäiseen mennessä kaikki opettajat (?) ja kaikki oppilaat sinuiksi moodlen kanssa:)

"jos oppilas on paksukalloinen, muista että hiljaa hyvää tulee ja varsin hiljaa varsin hyvää tulee" -joten maltilla eteenpäin.

Krisse